Gyakran ismételt kérdések

   Mióta fotózol és mikor fotóztál először esküvőt? 

   2006-ban bukkantam véletlenül egy fotótanfolyamra. Akkor vette kezdetét egy új út számomra, egy új vizuális világ. Azóta részese az életemnek a fotózás. Az első esküvőt pedig 2007 nyarán fotóztam, akkor még csak hobbiból, de nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam.

   Külföldön is vállalsz fotózást?

   Igen, vállalok, sőt! Nagyon szeretek utazni és szeretem, ha új impulzusok érnek emellett szeretem a számomra ismeretlen, kihívásokkal teli terepet.

   Kreatívfotók vagy eseményfotók?

   Kreatív eseményfotók! :) Jómagam jobban kedvelem a riportképeket az esküvőkről, azokat a képeket, pillanatokat, amiket valóban nem lehet megismételni, és hozzáadni azt, amit én pluszban belelátok egy képbe. A kreatív páros fotókat viszont azért szeretem, mert mindig kihívás kihozni a legjobbat a párokból, és olyan beállításokat, szituációkat teremteni, hogy Ti a legtermészetesebbek maradjatok és megmerjétek mutatni érzéseiteket a fényképezőgépnek is ne csak egymásnak. Azt gondolom, mindkettőben megvan a kellő kihívás és folyamatos megújulni való.

   Van lehetőség személyes találkozásra is veled?

   Természetesen van, és mindig javaslom is a pároknak, hogy egy kötetlen, személyes beszélgetés mindig sokat segít a megfelelő fotós kiválasztásában, mert ugye nem csak a képek alapján szabad dönteni, hanem, hogy ki van a fényképezőgép mögött, milyen személyiség, mennyire alapos és hozzáértő, mennyire egyezik meg az ízlésetek, elképzelésetek a fotózásokkal kapcsolatban.

   Van kedvenc fotótémád? 

   Igen, az utazás és az utcai fotózás, na és persze az esküvők :)

   Milyen felszereléssel dolgozol?

   Jelenleg két Nikon D700-as vázat használok, azokon 80%-ban egy 35mm 1.4 -es objektív és egy 85mm 1.4-es objektív van. Ezen kívül még 16-28mm 2.8-as ultranagylátó, egy 50mm 1.4-es és egy 60mm 2.8-s Marco objektívet használok.
   Ha kikapcsolódásból fotózok, akkor pedig egy pici kompakt Ricoh GR-t használok.

   Készítesz fotókönyveket is?

   Természetesen igen. Én csak a tervezést csinálom, a gyártást egy erre szakosodott profi céggel készíttetem. Véleményem szerint a képek egy könyv formájában tudnak leginkább megelevenedni.

   Hogyan és mikor kapjuk meg az esküvői képeinket?

   Egy egész napot végigkísérni és dokumentálni a legapróbb részletekig nagyon sok képet eredményez. Ezen fotók szelektálása és rendezése napokat vesz igénybe és ezután kerül sor csak a képek utómunkálására, amit követ egy újabb válogatás és slideshow készítés és az esküvőhöz, Hozzátok illő zeneszámok keresése. A képeket egy egyedi pendrive-on kapjátok meg az esküvőt követően leghamarabb két hét után.

   IQ vagy Eq?
   Mindkettő, de a fotózásban a magas érzelmi intelligencia megléte elhanyagolhatatlan.

   Kudarc vagy siker?

   Úgy gondolom kudarc nélkül nincs siker, és minden sikert megelőz valamilyen fajta kudarc.

   Klasszikus vagy modern? 

   Egyszerűen csak légy kreatív.:)

   Fogsz sírni az esküvőnkön? :)

   Érzelmes típus vagyok és nem egy alkalom volt, hogy a násznéppel együtt én is nagyon meghatódtam, de a sírást mindig igyekszem leplezni, hisz mégis csak férfi vagyok.:)